Popust se odnosi na vratni, grudni ili lumbo-sakralni dio kičme, kao i na pojedinačne zglobove: rame, lakat, ručni zglob, šaku, kukovi, koljeno, skočni zglob, stopalo.

KADA JE POTREBNO URADITI MR VRATNE KIČME?

Ukoliko imate bol u vratu ili širenje bola u vratnu regiju, poglavinu, bol duž obje ili jedne ruke sa ili bez trnjenja, peckanja, bockanja, mravinjanja, osjećaja toplote.Snimanjem se vidi stanje kičmenih pršljenova vratne regije ali i mekotkivnih struktura diskusa koji se nalaze između kičmenih pršljenova, a koji u zavisnosti od svog oštećenja mogu dati različite ispade u regiji vrata ili niže – bolove, utrnulost, parezu ili paralizu.

KAD JE POTREBNO URADITI MR GRUDNE KIČME?

Dugotrajni bolovi koji se prostiru između lopatica (plećki) ili se bol i širi u područje između rebara daje problem sa grudnom kičmom. Pregledom grudne kičme otkrićemo stanje grudnih pršljenova, eventualno postojanje diskus hernije, upalnog procesa na grudnim kičmenim pršljenskim tijelima, sužen kičmeni kanal (stenozu), potencijalni uzrok bola u grudnom dijelu kičme, tumore.

KADA JE POTREBNO URADITI MR LUMBO-SAKRALNE KIČME?

Bolovi u donjem dijelu leđa sa širenjem bola preko regije krsta, koji se ispuštaju u jednu ili duž obje noge sa ili bez peckanja, trnjenja, mravinjanja, bockanja daje problem sa koštanim i mekotkivnim promjenama lumbalne regije.

Zbog degenerativnih promjena ili upalnih procesa, tumora, suženog kičmenog kanala lumbalne regije, moguće je imati gore navedene simptome i zbog toga je preporučeno uraditi MR.

KADA JE POTREBNO URADITI MR ZGLOBOVA?

MR zglobova je superiorna, neinvazivna dijagnostička metoda kojom dobijamo uvid u unutrašnjost pojedinih zglobova, njihovih kapsula, stanja mišića i ligamenata, kao i koštanog dijela. Ovom dijagnostičkom metodom dobijamo najdetaljniji prikaz svih pomenutih struktura. Indikacije za magnetnu rezonancu zglobova:

• sportske povrede
• traumatske povrede
• sumnja na postojanje tumorozne promjene
• bol u zglobu
• otok zgloba
• nemogućnost ili ograničena pokretljivost zgloba.

Zakažite Vaš pregled na vrijeme!

Podgorica +382 69 333888
Nikšić +382 68 333788
Radanovići +382 69 822822

Hipokrat poliklinike – Centar Vašeg zdravlja već osam godina!

© 2021 - Hipokrat

Pozovite odmah +382 69 333 888