Podgorica
  info@hipokrat.me
  Radanovići
  infotv@hipokrat.me
STRUČNA BIOGRAFIJA

Rođen je 1962. godine u Somboru.
Medicinski fakultet u Novom Sadu završio je 1987. godine.
Volontirao preko tri godine na odeljenjima za anasteziju i reanimaciju Kliničkog centra Vojvodine i Instituta za onkologiju Vojvodine.
1995. godine položio specijalistički ispit iz nuklearne medicine.
1991 – 94. radio na odeljenju nuklearne medicine Instituta za onkologiju
1994. primljen u stalni radni odnos u novoosnovanom Centru za imidžing dijagnostiku Instituta za onkologiju u Sremskoj Kamenici, Srbija, za rad na novom MR aparatu, pripada seminalnoj lekarskoj ekipi pod upravom prof. dr Mladena Prvulovića, uz dr Duška Kozića i dr Roberta Semnica, koji su sada redovni profesori radiologije.
1994. do danas aktivan rad u oblasti magnetne rezonance, opisao 100.000+ MR nalaza
1997. odbranio magistarski rad iz oblasti nuklearne kardiologije
2003. položio specijalistički ispit iz radiologije
1994. do danas – stručno usavršavanje u vidu studijskih boravaka, kurseva i škola kao i kontinuirana medicinska edukacija iz oblasti magnetne rezonance, kompjuterizovane tomografije i PET/CT-a.
2002. do danas – angažman kao aplikacioni specijalista za MR i CT na preko 20 lokacija u Srbji, Bosni i Hercegovini, Makedonii, Crnoj Gori i Bugarskoj uključujući i prestižne kliničke centre u Kragujevcu, Nišu, Banja Luci, Tuzli, Skoplju, Podgorici, Institut za onkologiju i radiologiju u Beogradu, Instituti za majku i dete u Beogradu i Novom Sadu (a na većini lokacija i kao radiolog-konsultant nakon inicijalne obuke)
Učestvovao u osmišljavanju lokacije, pribavljanju administrativnih dozvola, organizaciji rada PET/CT aparata na Institutu za onkologiji Vojvodine, aktivno učestvovao u radu u početnih 1,5g. rada PET/CT aparata.
Aktivno učestvovao u procesu izbora, nabavke, instalacije i puštanja u rad svih MR aparata u Centru za imidžing dijagnostiku Instituta za onkologiju Vojvodine
Predavač po pozivu u više MR i CT škola organizovanih proteklih decenija u regionu
Održao interne kurseve o fizici MR-a za zaposlene više javnih medicinskih ustanova.
Radiolog-konsultant u preko 20 javnih i privatnih medicinskih ustanova u više država u oblasti magnetne rezonance i CT-a u prošlosti od 2000. godine do aktuelnog angažmana u više medicinskih ustanova u regionu
Uže oblasti interesovanja: kardiovaskularna MR i CT, onkološki/body MR i CT, medicinska informatika